Kanalens mørke hemmelighet (2013)

Kriminalbok fra Telemarkskanalen, på kanalbåten M/S Henrik Ibsen og Dalen hotell på Dalen i Telemark.  Historien er basert på realistiske hendelser med eks-politimannen «Koivo» i hovedrollen.

Boken ble påbegynt etter en tur med kanalbåten, M/S Henrik Ibsen, sommeren 2012. Til tross for flott natur, slusepasseringer og herskapelig båt manglet jeg prikken over i’en; en enkel kriminalbok som kunne leses på båten og på Dalen hotell. Jeg skrev denne boken etter hjemkomst, ikke tykkere enn at den kunne leses i løpet av båtturen og et hotellopphold på Dalen i Vest-Telemark. Takket være eier av Dalen hotell og mannen som kjøpte og restaurerte M/S Henrik Ibsen, Thor Morten Halvorsen, ble boken utgitt samme år.

«Koivo», som har en ferietur på Telemarkskanalen, oppdager en del mistenkelig under båtturen. Narkotika, mistenkelige personer og dødsfall resulterer i at ferieidyllen blir brutt. Oppholdet på Dalen hotell blir enda mer dramatisk. Eventyr- og spøkelseshotellet viser seg fra en mystisk side. Hovedpersonen kommer ut i hardt vær og ting skjer ikke alltid slik man tror…


Boken kan bestilles på e-post ol-jande@online.no, via SMS (‭908 47 697‬) eller på Facebook