Dødelig uenighet (2016)

 

Baksidetekst.

Som lokalpolitiker siden 1999 har forfatteren mye erfaring og kunnskaper om lokalpolitikken i hjemkommunen. Dette bruker han som tema i denne boken. Mange vil nok kjenne seg litt igjen under behandling av visse saker, i en kommune som ikke ligger så langt fra Oslo og har ca. 30 000 innbyggere. Den politiske konstellasjonen vil mange også dra kjensel på, men historien, personene og hendelsene er stort sett oppdiktet, og innholdet er en blanding av fiksjon og sanne hendelser.

Takk til Kolltopp forlag, Hønefoss.

Dødelig uenighet er en tragi-humoristisk kriminalroman.

Kan politisk uenighet og maktkamp resultere i hevntanker, personangrep og drap?

Boken handler om politisk uenighet og krangling politikere og partifellene i mellom. Dette starter på et til dels uskyldig nivå, men utvikler seg ganske raskt til redsel og frykt. Esk-politimannen «Koivo», som er valgt inn i kommunestyret og formannskapet fra ei politisk nøytral bygdeliste, får en anmodning om bistand fra kriminalsjef Håkonsen ved det lokale politiet etter at det dukker opp alvorlige trusler. Koivo får en vanskelig oppgave, men etter intens spaning og innhenting av private opplysninger om formannskapsmedlemmene, begynner ballen å rulle. I forbindelse med etterforskningen av et mistenkelig dødsfall, skulle det skulle vise seg at ikke alle hadde rent mel i posen……

Formannskapskonferansen fikk for mange av deltagerne en tragisk utgang. Dødsfall, rødvin og hetteglass resulterte i løgn, sykdom og krangel. En populær ordfører hadde, etter nyansettelse av en kvinnelig rådmann, fått annet å tenke på en lokalpolitikk.

Bildet på bokomslaget er etter fotografi av Tanya S. Andersen, Hønefoss.

 

Dødelig uenighet (2016) ble skrevet etter at avdøde ordfører Kjell Hansen hadde lest en av mine tidligere rusrelaterte kriminalromaner, og spurte om jeg ikke kunne skrive en krimroman om lokalpolitikken. Derfor gikk jeg hjem og gjorde så.

 

Her er hans tilbakemelding etter å ha lest boken:

 

«Sitter og koser meg med krimboken «dødelig uenighet», skrevet av soknedøl Ole Johan Andersen. Et liv med erfaringer fra politiarbeid og ikke minst fra Ringerikspolitikken har nok bidratt til krimmen, uten gjenkjennelser og selvsagt godt innenfor dette med taushetsløfter. Likevel, på en eller flere måter er det som om man lett kan identifisere seg med karakterer i denne boken.

For den som liker lesing og krim vil jeg anbefale denne boken. Den er morsom, spennende og passe seriøs i sitt innhold og form. For Ole Johan Andersen er god til å skrive i en stil som er passe snill med nødvendig dasj av slem. Gratulerer til Ole Johan! Jeg koser meg.»