Ole J. Andersen «Mot bedre vitende»

Ole J. Andersen «Mot bedre vitende»

Forfatteren kaster lys over den evige diskusjonen rundt flyktninger, islam og fremmedfrykt – legger frem meninger og fordommer til både forkjempere og motstandere på en enkel og «rett fram»-måte. Boken har et interessant og spennende plot, er veldig aktuell og realistisk med bredt persongalleri. Saken som virker opplagt og lett å løse, viser seg å være mye mer komplisert.

Ole J. Andersen er en pensjonert politimann som for alvor begynte å skrive etter han ble pensjonist. Dette er bok nr. fire, i en serie på fem.
Han skriver om ting han og kollegaene har opplevd i jobben, men pynter litt på det, så det blir en spennende krimroman. I boka er den pensjonerte politimannen Kiovo hovedperson. Han blir leid inn for å gjøre jobben, men sliter med å finne den røde tråden i sakene som han likevel er overbevist om at har en sammenheng.
Mesteparten av handlingen er lagt til Hønefoss, noe foregår også i Oslo. Forfatteren skriver realistisk om kriminelle handlinger, rusproblemer og islamfrykt.
Forfatteren skriver på en slik måte at vi føler at vi er til stede i boka og får kjent på den rusavhengiges hverdag. Beskrivelsene av både personer og steder er fine. Boka er lettlest, men bør likevel leses sakte, slik at en får med seg alle trådene i plottet.
De som forventer masse action vil nok bli skuffet, for her er fokuset rettet på etterforskning og rus problematikken.
«Mot bedre vitende» er en true crime, en realistisk krim der virkeligheten er blandet med nok fiction til at det blir en bra historie. Vi ser at forfatteren har opplevd mye i sin tid i politiet, og han tar oss med inn i en kriminell verden og viser oss samfunnets utvikling.
Romanen er veldig forskjellig i forhold til andre politifolk som skriver krim, men vil dere prøve en krim med fokus på etterforskning og rus, så les Ole sine bøker. Jeg anbefaler den videre, og skal garantert lese flere av hans bøker!

Funfact: Forfatteren var i flere år lederen til Erling Greftegreff, som også skriver krim. Bøkene deres er likevel vidt forskjellige.

Boka er et lese-eksemplar sponset av forfatteren. Den kan kjøpes direkte fra forfatteren eller hos utvalgte nett bokhandlere.
Terningkast 5